logo-slk

Velkommen til koret vårt

Fra grunnlovsjubileet i Fluberg kirke 2014

Koret 2014 i Fluberg krk.

Først litt historikk om koret

I år 2000 ble Gerd Myklebust Wang utfordret til å starte et kirkekor i Søndre Land. Vi startet opp med rundt 25 sangere og framførte Hovlands "Allehelgensmesse" for kor, solist, orgel og blåsere drøye to måneder senere.

Koret har hatt en rekke konserter og bl.a. samarbeidet med Sondre Bratland, Annbjørg Lien, Ketil Bjørnstad, Liv Frengstad, Jon Skeie og Eivind Skeie, Vidar Fredheim, Henning Sommerro, Gøran Fristorp, Øystein Wang og Ellen Andrea Wang m fl. Koret har samarbeidet med blåsere fra Hov Musikkorps, Odd Edvard Mickelsson, Hoff kirkekor og deres solister Oddvar Hansen og Margrethe Vang og Snertingdal Biri kantori. Dessuten har vi vært med på større samarbeidsprosjekter med kor og korps i Søndre- og Nordre Land.


Noen aktiviteter

Koret har vært en av flere aktører på ulike konserter i Søndre Land. Vi kan nevne:

 • Konsert med innvielse av nytt flygel i Hov Kirke med pianisten Håvard Gimse, Kristin Brynjulvsrud , Ola Haug og Hege Marie Sverdrup.
 • Vi har sunget på konserter i samarbeid med koret Choriolis fra Oslo,
 • og i samarbeid med Bergegarda Mannskor,
 • og invitert med på konsert i regi av Gjøvik og omegn Musikklærerforening.
 • På vår 10-års jubileumskonsert inviterte vi den unge pianisten Ellisiv Tandberg ( som stadig vinner priser), trombonisten Odd Edvard Mickelson, gitaristen Sigurd Mikkelsen og bassisten Ellen Andrea Wang.
 • Vi har hele tiden hatt et nært samarbeid med kirkens organist og pianist Gudbrand Tandberg og hatt stor glede av korets egne solister Lisbeth Snuggerud og Håkon Solum.
 • Korverket «Visst skal våren komme» framførte vi i samarbeid med Gøran Fristorp våren 2013.
 • Koret arrangerte konsert og foredrag i Hov kirke, mai 2014, i samarbeid med Edvard Hoem, Ine Hoem og Ellen Andrea Wang.
 • Vi har ved flere anledninger samarbeidet med Inger Schiager og hennes kor Biri- og Snertingdal kantori.
 • Desember 2014 ble korverket «Stjerna fra øst» framført i samarbeid med Geirr Lystrup og Moskva Balalaika Quartet.
 • Høsten 2016 inviterte kirkekoret med seg flere andre kor i bygda til en samarbeidskonsert. Duke Ellingtons «Sacred Concert» for kor, storband og soliter ble framført 13. november med to fulle konserter i Hov kirke. Dirigent var Kristin Brynjulvsrud og Eli Kristin Hanssveen og Lisbeth Snuggerud var solister.

Ved flere anledninger har vi leid inn musikere både lokalt og fra andre regioner i forbindelse med verk vi har framført. ( Bl.a "Mariamusikk"). Koret deltar fast på julekonserter/ Vi synger julen inn- konserter i kirkene våre. Dessuten har koret deltatt på mange jubileumsfeiringer i kirkene og spesielle markeringer.

Koret har vokst gjennom disse årene og har i dag litt over 30 aktive sangere.

Øvelser

Vi øver fast i Hov kirke, annenhver onsdag