Startsiden

Litt mer informasjon om Søndre Land kirkekor.

slk_2014.jpg

Her er litt historikk om koret

I år 2000 ble Gerd Myklebust Wang utfordret til å starte et kirkekor i Søndre Land. Vi startet opp med rundt 25 sangere og framførte Hovlands "Allehelgensmesse" for kor, solist, orgel og blåsere drøye to måneder senere.

Koret har hatt en rekke konserter og bl.a. samarbeidet med Sondre Bratland, Annbjørg Lien, Ketil Bjørnstad, Liv Frengstad, Jon Skeie og Eivind Skeie, Vidar Fredheim, Henning Sommerro, Gøran Fristorp, Øystein Wang og Ellen Andrea Wang m fl. Koret har samarbeidet med blåsere fra Hov Musikkorps, Odd Edvard Mickelsson, Hoff kirkekor og deres solister Oddvar Hansen og Margrethe Vang og Snertingdal Biri kantori. Dessuten har vi vært med på større samarbeidsprosjekter med kor og korps i Søndre- og Nordre Land.

Noen aktiviteter...

Koret har vært en av flere aktører på ulike konserter i Søndre Land. Vi kan nevne:

Ved flere anledninger har vi leid inn musikere både lokalt og fra andre regioner i forbindelse med verk vi har framført. ( Bl.a "Mariamusikk"). Koret deltar fast på julekonserter/ Vi synger julen inn- konserter i kirkene våre. Dessuten har koret deltatt på mange jubileumsfeiringer i kirkene og spesielle markeringer.

Koret har vokst gjennom disse årene og har i dag litt over 30 aktive sangere.